top of page

Prop junkie

Ik moet iets bekennen, ik ben verslaafd.. Verslaafd aan het kopen van mooie props. Tijdens een familieshoot vind ik het leuk om een mooi bankje of klein bakfietsje mee te nemen om net dat beetje extra aan de shoot te geven. Helaas kan ik niet te veel mee nemen anders sjouw ik de hele hei rond met al die zware dingen.

Maar tijdens de newbornshoots kan ik helemaal los gaan, mijn kleine autootje ligt helemaal volgeladen met de allerleukste spullen. Van mooie schalen tot oude kisten, zelfs een houten vloertje zweeft half boven mijn hoofd als ik onderweg ben. Onder dit vloertje heb ik een soort tetris gespeeld om alles zo efficiënt mogelijk op te stapelen.

Het is echt een verslaving, overal waar ik kom ben ik op zoek naar nieuwe props. Geen interieurwinkel/rommelmarkt/kringloop of tuincentrum is veilig. En als ik daar niet te vinden ben struin ik marktplaats wel af of zet ik mijn vriend aan het werk als ik weer eens iets leuks in mijn hoofd heb wat ik niet kan vinden. Ik heb al meer dan genoeg mooie spulletjes maar toch blijf ik aan het kopen, bij alles wat ik zie denk ik: Oeh, daar zal vast een klein baby'tje in passen..

Als ik dan eenmaal eindelijk die mooie schaal of emmer in mijn handen hebt komt het volgende, de opvulling. Ik houd heel erg van wol, mooie gevilte vachtjes, jute en kanten kleedjes. Het liefst in mooie natuurlijke, warme tinten. Doordat ik vooral met deze natuurlijke kleuren werk kan ik alles met elkaar combineren.

Om jullie een kleine indruk te geven van mijn props, de top 7 op dit moment:

#1 De schaal. Oke, eigenlijk zijn het 2 schalen die ik afwissel of samen gebruik, De schalen hebben het perfecte formaat. Elk kindje ligt hier comfortabel in door de vorm, ik leg dan wat posingbeans (kussentjes) onder het hoofdje en een lekker zacht vachtje in de schaal. 9 van de 10 shoot begin ik met een van deze schalen.

#2 De houten mand. Deze mand is toch ook wel een van mijn all-time favourites! Met wat ruw schapenwol erin een mooie krullende wollen layer onder de mand voor het contrast. De mand is best ruim maar door de schuine vormen toch niet te groot. Echt een toppertje uit mijn collectie!

#3 De melkkrat. Deze ouderwetse melkkrat zag ik te staan toen ik met een vriendin was lunchen tijdens een dagje shoppen. Ik kon hem echt niet laten staan en heb dus de rest van de dag deze krat voor de stad gesjouwd. Maar het was een lamme arm waard want ik gebruik hem bijna elke shoot. De kleur en het materiaal past perfect bij mijn andere spulletjes.

#4 Het bedje. Dit bedje is door mijn vriend gemaakt. Na eerder een bedje via internet besteld te hebben die net te klein was heeft mijn vriend mooi hout gehaald en dit schattige bedje gemaakt. Net iets groter als het andere bedje waardoor ik de baby'tjes in de mooiste poses in het bedje kan leggen.

#5 De teil. Deze teil vind ik ook helemaal geweldig, het stoere van het zink met de touwen eraan vast gecombineerd met een romantisch dekentje erin of een lekker vachtje.

#6 De Nepaleese schaal. Ik heb ooit zo'n schaal bij een andere newbornfotograaf gezien en was meteen verliefd. Ik moest en zou ook zo'n schaal hebben, na veel marktplaats speurwerk vond ik eindelijk deze schaal. Hij is niet heel groot, maar kleine baby'tjes passen er toch goed in. Met een mooie wollen vlecht erin vind ik hem het mooiste.

#7 De houten emmer. Deze emmer is het nieuwste lid van mijn verzameling, Het oude hout van deze emmer sprak me erg aan, weer net wat anders als de andere props die ik al heb. De emmer vul ik op met zachte doeken en kussentjes zodat de baby'tjes heerlijk verder kunnen met hun slaapje terwijl ik de mooiste foto's van ze maak.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
bottom of page