top of page

Francesco & Ingrid, Italian vintage wedding

Hoe leuk is dat, een echte Italiaanse bruiloft gewoon in ons eigen kikkerlandje. Francesco komt uit Italië en is voor zijn grote liefde Ingrid in Nederland komen wonen.

Voor mij begon deze dag bij Ingrids ouderlijk huis waar een prachtig versierde tent in de tuin stond. Van te voren had Ingrid mij verteld dat er veel tijd besteed is aan de aankleding van deze dag. Dit was te zien! Overal was aan gedacht, van vintage servies tot de verse bloemen in de leukste potjes die op tafel stonden. Er was zelfs een candy bar aanwezig.

Daarna door naar de Weijerkapel in Boxmeer waar dit leuke stel trouwde. Ze kwamen aan in een Volkswagen T1, hoe leuk?!

De ceremonie was half Nederlands en half Italiaans zodat Francesco's familie er ook wat van mee kon krijgen. De muziek werd verzorgt door Ingrid's oom op de saxofoon samen met een pianist, kippenvel!

Na de ceremonie hebben we nog wat mooie foto's in de kapel gemaakt waarna iedereen de newlyweds opwachten in de tent. Er werd een heerlijk anti-pasti buffet klaar gezet, (wat ook allemaal over is gekomen vanuit Italië) waarna er een echte pizza bakker kwam. In het avond zonnetje werd er veel gelachen en lekker gegeten. Heel speciaal om te zien hoe 2 families die elkaars taal niet spreken zo goed met elkaar mengen.

'S avonds was het tijd om de taart aan te snijden en kon er italiaans ijs worden geschept. Wat een prachtdag!