top of page

Trouw fotograaf - The best job ever!

Jullie zullen onderhand wel weten dat ik gek ben op bruiloften. Iedere keer wanneer ik gevraagd word om een bruiloft te fotograferen maakt mijn hart een sprongetje.. Dit wordt (als het goed is) de mooiste dag van iemands leven, het blijft heel speciaal om dit vast te mogen leggen!

Voor de grote dag ga ik altijd een keer bij het aanstaande stel langs voor een kennismakingsgesprek, Ik kan helemaal weg zwijmelen bij het horen over hoe het stel elkaar heeft leren kennen en wanneer het plannen van het aanzoek begon, hoe het aanzoek is gegaan en wat er al aan voorbereidingen voor het huwelijk is gedaan. Ik wil graag zo veel mogelijk horen over hoe de dag moet gaan verlopen, hierdoor krijg ik een goed beeld van hoe de dag er uit moet gaan zien en hoe ik dit vast wil leggen. Vaak krijg ik tijdens het gesprek al allemaal leuke ideeën in mijn hoofd van foto's die ik op de dag zelf wil gaan maken.

Dit gesprek vind meestal al maanden voor de grote dag plaats, dus kom ik enkele weken voor de bruiloft nog een keer langs om het draaiboek door te lopen en de laatste puntjes op de i te zetten. Nu is het nog maar even wachten en dan gaat het echt gebeuren.

 

The big day! Het leukste is toch wel om al vanaf het aankleden aanwezig te zijn. Meestal begin ik bij het bruidje, mijn wekker gaat dan al vroeg zodat ik aanwezig ben wanneer de kapster begint.. Terwijl de krullers ingedraaid worden begin ik met foto's maken, vaak stromen er nog wat familie en vriendinnen binnen die gaan helpen bij het aankleden. Ondertussen word ook de make-up gedaan, waar ik op de achtergrond mooie beelden van schiet. Ik maak niet alleen hier foto's van maar ook de kleine dingen zoals het kaartje, de versiering en de felicitatiekaartjes die al binnen zijn gekomen. Gewoon alles wat met de trouwdag te maken heeft. Voordat de jurk aan gaat rijd ik naar het adres waar de bruidegom zijn pak aan gaat doen. Ook hier maak ik dan wat mooie detail foto's zoals het strikken van de das, dichtknopen van de blouse en het aanbrengen van de manchetknopen. Gelukkig hebben mannen wat minder tijd nodig om zichzelf aan te kleden als vrouwen dus kan ik daarna weer snel terug naar het bruidje waar ze in haar jurk kan stappen.

Als de bruid haar jurk aan heeft kan het echt beginnen, even wachten tot de bel gaat en dan zien ze elkaar voor het eerst. Dit is altijd zo'n mooi moment, heerlijk om de blik van de bruidegom vast te leggen als hij zijn bruid voor het eerst ziet. Alle blije familie en vrienden er om heen, echt een kippenvel momentje!

.

Voor de ceremonie begint gaan we op pad voor de loveshoot, alles wat ik in mijn hoofd heb kan ik dan uit gaan werken. Op het einde van de shoot laat ik het stel nog even "alleen" en maak ik op de achtergrond wat foto's. Juist dan kan ik mooie, pure momenten vast leggen.

En dan de ceremonie, nu gaat het echt gebeuren. Het weggeef moment, de geloftes, het ja-woord, de ringen, de kus, trotse ouders, familieleden die het niet droog kunnen houden. Allemaal heerlijke momenten om vast te leggen. En dan.. proosten! Iedereen met een glas in zijn hand proosten op het getrouwde stel. De taart word aangesneden en er word lekker geborreld. De hele dag sta ik al met een big smile op mijn gezicht achter de camera, ik word echt gelukkig van de liefde die je ziet op zo'n dag.

Door naar het diner. Tafels worden vaak zo mooi opgemaakt, met een bruiloft wordt er echt uitgepakt. Niets is te gek, het mooiste servies, luxe bestek, chique glazen, prachtige bloemstukken. Zo'n tafel is vaak echt een kunstwerk, ook dit is natuurlijk geweldig om vast te leggen.

Na het diner stromen langzaamaan de avond gasten binnen, na de felicitaties is het tijd voor de openingsdans. Er word romantisch geschuifeld of er is een hele dans ingestudeerd, dit is bij iedere bruiloft weer een verassing. Hoe dan ook levert dit altijd prachtige foto's op. En dan kan het feest echt losbarsten, meestal blijf ik nog heel even om hier wat van vast te leggen en daarna is het tijd voor mij om naar huis te gaan.

Snappen jullie dat ik mijn werk zo leuk vind?! De hele dag blije mensen om me heen, ik zie de meest gelukkige bruidsparen, kom op de mooiste locaties, hoor de liefste woorden die tegen elkaar gezegd worden en zie alle trotste blikken gewisseld worden. Zo kan ik nog wel even doorgaan... Ik ben in ieder geval heel blij dat er zo veel lieve bruidsparen zijn die mij uitkiezen als fotograaf en mij daardoor ook een onvergetelijke dag bezorgen!

 

Foto's: Wedding Joep en Patricia, 20-08-2016

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
bottom of page